Lees onderaan deze pagina waarom deze riemen een must zijn bij dubbel aanlijnen.....

 

Hier boven een instructievideo van de voorloper van de bovenstaande riemen.

Het huidige model is een tikkeltje verbeterd, maar het principe blijft hetzelfde! 

 

 

HOE EN WAAROM ONTSTONDEN DEZE RIEMEN: 

In het asiel komen wekelijks zo'n 40 vrijwilligers wandelen met de honden. Toen wij in 2017 in het asiel begonnen met dubbel aanlijnen bleek  de oplossing juist een probleem... 

Twee riemen vasthouden  (en je hebt ook nog altijd te maken met twee verschillende lengtes wanneer de ene lijn aan de hals en de ander aan het tuig vastzit) . Wanneer een hond dan gaat draaien zit alles in de knoop. Vrijwilligers waren dan wanhopig bezig de boel uit de war te halen en soms moesten ze daarbij over de hond heen stappen en riemen van de ene in de andere hand overpakken..etc..en soms meer gefocust op de riemen dan op de dieren.  De honden schrokken zich rot!!

Je kreeg daardoor juist situaties dat honden in blinde paniek wegliepen met riemen en al.   

 

Om die reden ben ik begonnen met op elkaar naaien van twee riemen, dan konden díe al niet meer in de war raken. Daarna kwam de swivel ertussen zodat de riem niet op kan draaien. Het uiteinde heeft twee musketon haken zittend aan een lijn die je op verschillende lengtes kunt afstellen, want vaste afstanden bleken niet handig en de vrijwilligers wilde dat zelf bepalen.

Er kwam een musketon aan het handvat zodat de leiband om de taille vastgemaakt kan worden zodat je ook even iets uit je zak kunt pakken, dat bleek handig.

In principe zou je met een band om je taille kunnen wandelen en ongeacht hoe de hond ook draait...deze blijft mooi recht. 

 

De lengte van de leibanden is nu zoals de meeste vrijwilligers het als prettig ervaren.

Onze vrijwilligers willen alleen nog maar wandelen met deze riemen en de meesten hebben nu een eigen riem, omdat ze niet mis willen grijpen.

Eigenlijk zijn deze riemen bij dubbel aanlijnen een "must".